Hoe simpel kan het zijn

De business zelfvoorzienend maken, dat willen wij. Dat de business haar eigen SaaS-applicaties kiest en gebruikt helpt daar zeker bij. Het moet daarom makkelijk zijn om toegang tot die applicaties te krijgen. Dat kan door ze te koppelen aan je Microsoft-account en eenmaal ingelogd heb je toegang tot die SaaS-applicatie. Bij het koppelen geef je de applicatie toestemming om ook bedrijfsdata te zien of te bewerken, al is het maar je agenda. Hoe simpel kan het zijn. Hoe gevaarlijk kan het zijn!

Wat is het gevaar?

Standaard kan iedere gebruiker SaaS-applicaties koppelen aan haar of zijn account. De vraag is of de gebruiker daarbij wel goed kan beoordelen welke risico’s verbonden zijn aan het geven van toestemming aan de applicatie om bedrijfsdata te gebruiken. Bijvoorbeeld als het gaat om privacygevoelige gegevens. Erger is het als kwaadaardige webapplicaties toestemming krijgen tot persoonlijke gegevens en andere bedrijfsdata.

Hoe dan?

Zorg dat je grip hebt op welke externe applicaties toestemming hebben om bedrijfsdata te gebruiken. Hoe mooi de standaard mogelijkheid om applicaties te koppelen aan je account ook klinkt, het is niet veilig. In deze blog gaan we dieper in op de redenen om restricties op te leggen, hoe je kunt zien wie al toestemmingen heeft gegeven en hoe je grip krijgt.

Insight24 helpt

De basis voor veilig toegang tot bedrijfsdata wordt gelegd door een correct ingerichte Identity & Access Management oplossing. Hierin worden ook de rechten voor het koppelen van applicaties aan gebruikersaccounts geregeld. Insight24 heeft een doordachte inrichting van uw I&AM klaar liggen, ook voor een hybride omgeving. Lees meer.

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.