Stabiliteit en veiligheid van IT in gevaar door slecht Windows10 updateproces

Up-to-date houden van Windows10 apparaten is belangrijk

Veel organisaties begrijpen wel dat het up-to-date houden van Windows10 apparaten belangrijk is, maar een groot deel van die organisaties heeft dit niet goed voor elkaar. Ze worstelen met de tools, zetten de instellingen van de update-service onjuist of onvolledig en monitoren het updateproces niet (voldoende). 

De uitkomsten van het updateproces zijn daardoor onvoorspelbaar en de negatieve gevolgen hiervan breiden zich langzaam uit. Meer en meer ontstaan er verschillende versies van Windows 10 in de organisatie en de status van die versies wordt alsmaar onduidelijker. Kortom, men verliest de grip waardoor de stabiliteit en veiligheid van de IT in gevaar komt. 

Leer en begrijp Windows Update for Business, want anders ….

Veel organisaties gebruiken Microsoft Endpoint Configuration Manager/ConfigMgr als update-tool, maar voor de moderne werkplek, die overal en altijd gebruikt wordt, is deze tool niet de beste oplossing. 

Voor het beheer van een Windows 10 moderne werkplek wordt tegenwoordig steeds vaker Microsoft Endpoint Manager/Intune gebruikt met als update-tool Windows Update for Business (WUfB). Met WUfB worden de Windows 10 apparaten altijd up-to-date gehouden met de nieuwste beveiligings- en Windows-functies door de apparaten rechtstreeks te verbinden met de Windows updateservice. 

WUfB vereist dat beheerders afleren wat ze al heel lang doendat ze het nieuwe concept leren en het ‘waarom’ van functies en installatieparameters begrijpen. Doen ze dit niet dan is de status van de software-updates onvoorspelbaar, is de gebruikerservaring slecht en is het risico groot dat systemen geen kritieke beveiligingsupdates krijgen.  

Hoe dan?

Het is vrij moeilijk om te begrijpen welke instellingen in WUfB nodig zijn voor de meest recente versie van Windows 10 omdat Microsoft meerdere Windows 10 versies tegelijkertijd moet ondersteunen. Dus heeft Microsoft een 44 pagina’s tellend document geschreven als hulp, dat toch nog voor verwarring kan zorgen. 

De blog van Kenneth beschrijft waar we vandaan komen in de ConfigMgr-wereld en wat er moet veranderen om Windows Update for Business te gebruiken. Er wordt diep ingegaan op een standaardconfiguratie voor de WUfB-functionaliteit voor nieuwe en bestaande omgevingen. 

Insight24 helpt

Het inrichten van een sluitend update-proces  is onderdeel van onze Workplace Device Management oplossing. De monitoring wordt professioneel ingericht met onze oplossing Workplace Monitoring. 

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.