Bescherming tegen wat je nog niet weet

Om maar met de deur is huis te vallen. Het antwoord op de vraag is ‘Ja’. Voor organisaties die Exchange Online gebruiken, is Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) een noodzaak.

We hebben de gewoonte om veel met links te werken in onze e-mails. Ook is het veelal onvermijdbaar om in e-mails bijlagen op te nemen. Maar, kun je als ontvanger die links wel vertrouwen en zit er in de bijlagen geen malware die nog niet algemeen bekend is? Je weet het niet en je ziet het niet. En denk ook eens aan de steeds slimmer wordende phishing-emails. Hoe mooi zou het zijn als je wordt beschermd tegen onbekende malware, virussen en phishing. Hoe mooi zou het zijn als links real-time worden gecontroleerd of ze oké zijn?

De basis blijft een business-georiënteerde risicoanalyse

In de organisatie moeten mensen kunnen vertrouwen op de betrouwbaarheid van e-mails. Hoe kun je anders ongestoord zaken doen. Natuurlijk zijn mensen zich bewust van de gevaren. Daar zijn zij hopelijk regelmatig op gewezen. Zo niet, doe daar dan eerst wat aan.

Een andere voorwaarde is het hebben van een business-georiënteerde risicoanalyse om te voorkomen dat een min-of-meer doelloze beveiliging wordt opgebouwd. Vervolgens komt de keuze van de beveiligingsproducten en tegenwoordig hoort Office 365 ATP bij die keuze.

Kijkend naar de berichtenstroom is Office 365 ATP een toevoeging op de reeds bestaande Exchange Online Protection (EOP) beveiligingsmaatregelen. EOP bevat al Connection Filtering, Malware Scanning, Mail Flow Rules en Spam Filtering. EOP zal dus als basis goed in elkaar moeten zitten.

Office 365 ATP Exchange Online Protection

Office 365 ATP heeft de volgende functionaliteit: ATP Safe Attachments, ATP Safe Links, ATP Anti-Phishing, Real Time Reports, Threat Trackers, Threat Investigation, Automatic Incident response, Attack Simulator. Al deze onderdelen hebben hun specifieke ‘eigenaardigheden’.

Hoe dan?

In deze blog bespreken we de functionaliteit van Office 365 ATP, de verschillende licentievormen en natuurlijk de zaken waar je rekening mee moet houden bij de implementatie. En bij dat laatste gaat het vooral over de geleerde lessen in de praktijk.

Insight24 helpt

Bescherm de bedrijfsdata en zorg dat de inhoud van zakelijke e-mail te vertrouwen is. Richt een beveiligingsomgeving in die past bij de risicoanalyse. Bouw aan verbetering van de veiligheid met Office 365 ATP. Met onze oplossing voor Workplace Security ben je zeker van een succesvolle implementatie afgestemd op de business.

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.