Microsoft berichten kunnen schadelijk zijn voor de business

Pompen of verzuipen is misschien te heftig gezegd

Je Microsoft 365 beheerder wordt overspoeld met ‘serviceberichten’. Vrijwel dagelijks ontvangt hij of zij berichten waarin staat dat er weer iets verandert. Sommige berichten zijn niet van toepassing, maar anderen zijn relevant en moet er op tijd actie worden genomen. Die veelheid van berichten, en elk bericht moet goed beoordeeld worden, is ‘lastig’ voor de beheerder en kan schadelijk zijn voor de business. Planner van Microsoft helpt.

Beoordeel berichten ook vanuit een business perspectief

Microsoft gebruikt het Message Center om beheerders te informeren en dat gebeurt bijna elke dag en wekelijks komt de samenvatting van belangrijke update-e-mails. En dat zijn geen kleine e-mails; 30 verschillende berichten in een e-mail is geen uitzondering. Het is natuurlijk goed dat Microsoft gedetailleerd informatie verstrekt en je mag die e-mails niet missen. Maar het is o zo begrijpelijk dat je beheerder een bericht mist of dat niet op tijd actie wordt genomen.

Elk bericht moet beoordeeld worden en als dat nodig is moet er op tijd actie worden genomen. Gebeurt dat niet dan kan er technisch iets mis gaan met schade voor de business of er wordt niet gebruik gemaakt van nieuwe functionaliteit die juist goed is voor de business. Dus die beoordeling moet ook vanuit een business-perspectief worden gedaan. Misschien kan de beheerder daar wel hulp bij gebruiken. Iets om over na te denken.

Hoe dan?

Microsoft Planner wordt gebruikt om de uitvoering van taken te managen. Nieuw is de optie om Message Center berichten te synchroniseren met Microsoft Planner. En bij een gedeeld planboard kunnen meerdere mensen ervan gebruik maken.

In de blog van Kenneth van Surksum meer details en wordt duidelijk hoe die synchronisatie ingericht wordt.

Insight24 helpt

Houd zicht op veranderingen van Microsoft 365. Beoordeel de impact van berichten vanuit een technisch en business perspectief. Neem op tijd de juiste actie. Binnen onze oplossing voor Workplace Device Management adviseren wij de synchronisatie om het beheer weer een stapje beter te maken.

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.